Can You Pass This Easy “How Many Rings Does Kobe Have” 10 Question Test?

Younger sports fans may have to ask, “How many rings does Kobe have?”, not being as familiar with his career which ended in 2016. However, his tragic passing in 2020 at the age of 41 in a helicopter crash has resulted in an increased amount of attention on his career accomplishments.

Kobe Bryant’s legendary career has captivated people worldwide, helping to grow the game of basketball and increase the popularity of the NBA. Below is an opportunity for sports fans of all types to test their knowledge about Kobe Bryant and his championship pedigree. Can you pass the “How many rings does Kobe have” test?

Test – 10 Questions, 2 points per correct answer

1. How many rings does Kobe have?

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

CORRECT ANSWER: C

Kobe Bryant won 5 championships during his career with the Los Angeles Lakers, establishing himself as one of the best players in the history of the franchise. He won titles during the 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2008-2009, and 2009-2010 seasons. Bryant’s Lakers teams of the early 2000s were the last NBA franchise to 3-peat, winning 3 titles in a row.

2. How many rings does Kobe Bryant have without Shaq?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

CORRECT ANSWER: B

Kobe Bryant won 2 rings without Shaquille O’Neal, something that many analysts thought he wouldn’t be able to accomplish. Kobe felt It was very important to his legacy to prove that he could win a championship ring without Shaq. After winning his 5th ring against the Boston Celtics, Bryant famously stated “Got one more than Shaq” when asked what the title meant to him on an individual basis.

3. What year(s) did Kobe win a championship without Shaq?

A. 2008-2009 and 2009-2010

B. 1999-2000 and 2000-2001

C. 2003-2004 and 2007-2008

D. 2009-2010 and 2010-2011

CORRECT ANSWER: A

It took the Lakers a while to rebuild after trading Shaquille O’Neal to the Miami Heat in 2004. Bryant languished for several seasons as the Lakers either missed the playoffs or were bounced in the first round for 3 seasons after trading O’Neal.

However, the Lakers would eventually build a great supporting cast around Bryant and would win championships in 2009 against the Orlando Magic and in 2010 against the Boston Celtics.

4. How many championships did Kobe and Shaq win together?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

CORRECT ANSWER: C

Kobe and Shaq won 3 championships together from the 1999-2000 to 2001-2002 seasons. While Bryant often gets overshadowed by O’Neal’s historic NBA Finals performances during those seasons, he had plenty of great games in his own right.

5. How many rings did Kobe Bryant have at 24?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

CORRECT ANSWER: B

By the time he was 24 years old, Bryant had 3 NBA championships, setting himself apart from many other NBA greats who didn’t win titles until later in their career. For example, Michael Jordan didn’t win his first title until he was 28, Lebron James was 27, and O’Neal himself was 28. Kobe certainly didn’t mind asking himself “How many rings does Kobe have” at this point in his career.

6. How old was Kobe when he won his first chip?

A. 18

B. 19

C. 20

D. 21

CORRECT ANSWER: D

Bryant was just 21 years old when he won his first NBA title in 2000, 4 seasons into his career. He did struggle in his first NBA Finals in 2000 however, partly hampered by a sprained ankle he injured in game 2 of the series.

7. How long did it take Kobe to win a ring?

A. 1 Season

B. 2 Seasons

C. 4 Seasons

D. 6 Seasons

CORRECT ANSWER: C

It took Kobe just 4 years in the league to win his first title, an indication of the success of the Lakers’ rebuilding efforts in the mid to late 90s and Bryant’s abilities. Bryant rapidly improved every year in the league, improving his scoring average from 7.6 ppg during the 1996-1997 season, to 22.5 by the 1999-2000 championship season.

8. Did Kobe lose his first Finals? (Yes/No)

CORRECT ANSWER: NO

Kobe would win his first NBA Finals against the Indiana Pacers in 2000. However, he and the Lakers would suffer 2 very disappointing playoff losses during the 1998 and 1999 NBA playoffs, being swept by the Utah Jazz and San Antonio Spurs respectively.

9. Does Kobe Bryant have more Finals MVPs than Shaq? (Yes/No)

CORRECT ANSWER: NO

While Bryant has 5 rings to Shaq’s 4, Shaq has 3 NBA Finals MVPs to Bryant’s 2. O’Neal put up legendary statistics in his 3 titles with the Lakers, simply overpowering any center that faced him.

10. Did Kobe Bryant ever score 40 points in an NBA Finals Game with the Los Angeles Lakers (Yes/No)

CORRECT ANSWER: YES

Kobe Bryant scored 40 points in the NBA Finals once in his career, when he dropped exactly 40 against the Orlando Magic in game 1 of the 2009 NBA Finals. Bryant’s performance set the tone for the series, which ended up being a 4-1 Lakers win, that was never in doubt.

Kobe Bryant vs. Other Legends – Who has more rings?

How many rings does Kobe have?5
How many rings does Bill Russell have?11
How many rings does Kareem have?6
How many rings does MJ have?6
How many rings does Magic Johnson have?5
How many rings does Tim Duncan have?5
How many rings does Shaq have?4
How many rings does Lebron have?4
How many rings does Curry have?4
How many rings does Larry Bird have?3
How many rings does Wilt Chamberlain have?2
How many rings does Isaiah Thomas have?2
How many rings does Kevin Durant have?2
How many rings does Hakeem Olajuwon have?2
How many rings does Oscar Robertson have?1
How many rings does Jerry West have?1

RELATED ARTICLES FROM A1SQUAD.COM:

So, how did you score on the Kobe Bryant test? Do you still have to ask yourself “How many rings does Kobe have”? Were you a Black Mamba, The Eighth Man, or somewhere in between?

Regardless of where you finished, or where your Kobe Bryant knowledge is in general, you can never go wrong learning more about the legendary Kobe Bryant.

Rating Scale:

20 Points – Black Mamba

18 Points – Little Flying Warrior

12-16 Points – KB24

6-10 Points – Vino

0-4 Points – The Eighth Man